Mangrove genoprettelse & Women Empowerment i Myanmar

Dette myclimate-projekt engagerer en lokal befolkningsgruppe ved en kystregion i Myanmar for at genoprette det ødelagte mangrove-økosystem. Målet er at skabe en sund mangroveskov, som opsamler CO2, beskytter lokalbefolkningen mod naturkatastrofer og bevarer biodiversiteteten ved at være et nøgleområde for truede dyrearter. Samtidig sigter projektet mod at skabe mere mangfoldighed og at forbedre levestandarden for de nærliggende lokalområder. 

Myclimate Myanmar Initiative Mangroves Planting With Locals Cover
Porjektet kort fortalt
Projektets type: Landbrug og skovbrug

Projektets beliggenhed: Myanmar

Årlig CO2-reducering: 40,000 ton

Tilstand uden projektet: Fald i kulstofflagre, tab af biodiversitet, øget risiko for naturkatastrofer og andre vejrfænomener.

Skovrydningen i Ayeyarwady Delta

Mangroveskovens økosystem i Ayeyarwady Delta i Myanmar har oplevet en kontinuerlig skovrydning siden 1980'erne, hvilket har resulteret i et tab af mere end 80% af det oprindelige skovområde. Mangroveskovene er blevet ryddet for at gøre plads til reje- og risfarme såvel som kulproduktion og palmeolie-plantager. Det har haft en direkte indvirkning på lokalbefolkningen, hvor 60% af de lokale ikke har et fast job, og hvor mange fælder træer for at tjene lidt til dagen og vejen. 

Et sundt mangrove-økosystem spiller dog en vigtig rolle i at beskytte kystområder fra ekstreme vejrsituationer som f.eks. cykloner, øger bestanden af havdyr og hjælpe med at holde CO2-udledningen nede. Uden indgriben, vil mangroven forsvinde fuldkommen, hvilket vil gøre Myanmars befolkning endnu mere sårbar mod naturkatastrofer, der i sidste ende vil få en negativ indflydelse på den lokale økonomi. 

Et projekt baseret på lokalmiljøet

Dette projekt involverer familier med lav indkomst i tre lokalsamfund i kystområder i Myanmar. I denne region vil mere end 21 km2 nedbrudt land blive genopført ved at plante mere end 9 millioner mangroveplanter. Ved at etablere et bæredygtigt drevet mangrove-økosystem, vil området opnå masser af fordele. For det første konfiskerer området CO2-udledning. 

For det andet bevarer det biodiversiteten og etableringen vil skabe den første mangrove-genbank i Myanmar med 64 forskellige arter. På den måde bliver truede dyrearter som dygonger og havskildpadder beskyttet, såvel som habitater for de vilde elefanter bliver genopbygget. For det tredje minimerer mangroveskoven risikoen for naturkatastrofer ved at beskytte lokalmiljøet mod cykloner og tsunamier. 

Slutteligt, så vil fattigdommen blive reduceret ved at skabe indkomstgenererende aktiviteter. Lokale fiskere vil blandt andet opleve et øget antal fisk, der vil være med til at sikre en naturlig indkomst. Derudover bliver uddannelsesforholdene forbedret ved at de lokale skoler får solpaneler, computere og træning. Lokale kvinder får hjælp til at blive dygtige til at farve tekstiler med naturlige farver, kjolesygning samt support til at starte projekter op på egen hånd. I tillæg vil projektet udbyde stipendier helt op til universitetsniveau for piger, der kommer fra fattige familier. 

Dette projekt støtter 14 af FN's verdensmål:
SDG 1: Øget indkomst for 4.600 lokale personer med lav indkomst. 
SDG 2: Fødevaresikkerhed understøttes af at beskytte habitatet, hvor spiselige fisk og skaldyr lever.
SDG 3: Ved at opretholde kvaliteten af næringen på land, øges kvaliteten i havet. 
SDG 5: Uddannelse og arbejde til over 100 personer, hvoraf over 70% er kvinder. Stipendier tildeles piger fra fattige familier.
SDG 6: Frisk vandforsyning i den tørre sæson er sikret. 
SDG 7: Solpaneler til skoler og solcelledrevne lamper til hjemmestudie.
SDG 8: Projektarbejdere modtager en gennemsnitlig løn.
SDG 9: Konstruktionen af flodvægge, der beskytter samfundet, understøttes.
SDG 10: Projektets målgrupper er udsatte kystsamfund.
SDG 12: 80 fiskere og lokale forbrugere drager fordel af øgede fiskeressourcer.
SDG 13: En stabiliseret kystlinje reducerer risikoen for naturkatastrofer som fx cykloner. 
SDG 14: Beskyttelse af truede arter, såsom havskildpadder og dygonger.
SDG 15: 3 millioner træer er plantet (frem til 2018).
SDG 17: Samarbejde med to lokale universiteter garanterer høj videnskabelig vejledning.
Læs mere om de globale mål her

locals planting new mangroves in myanmar

I tæt samarbejde med universiteter

Dette projekt er implementeret i samarbejde med Pathein og Myeik Universitet. Det sikrer høj videnskabelig kvalitet såvel som en ordentlig implementering af gendatabasen. Betalingen gennem klimakompensering er investeret i, og returneret til, lokalmiljøet i form af støtte for lokale entreprenører, der sikrer job, stipendier, solpaneler til skoler og sol-drevne lamper, så det er muligt at studere hjemmefra.

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.